Handelsstrategie

+Strategie binaire opties

Om succesvol te zijn in de online effectenhandel is het verstandig om een bepaalde strategie te volgen of te ontwikkelen. Zonder strategie is online beleggen in CFD's, Forex en binaire opties zeer speculatief en dit zal in 99% van de gevallen resulteren in een verlies. Hier bespreken we enkele strategieën en tips om een eigen strategie te ontwikkelen.

Winst maximaliseren

Het maximaliseren van de winst op een positie zou een belangrijk doel moeten zijn. Het is natuurlijk zonde een positie op te geven voordat de maximale winst bereikt is. Hoewel het gemakkelijk is een stop-winst opdracht te plaatsen wanneer een bepaalde winst wordt behaald, behaal je in dit geval bijna nooit de maximale winst. De kans op een maximale winst is groter wanneer je zelf de voortgang blijft volgen en bij een afvlakking of daling pas verkoopt. Het gebruik van een stop-verlies opdracht wordt wel aangeraden.

Verlies beperken

Een ander belangrijk doel zou moeten zijn de beperking van eventueel verlies. Het gaat er uiteindelijk namelijk om dat je binnen een bepaald tijdsbestek of met een bepaald bedrag op winst uitkomt. Naast het maximaliseren van de winst zou je daarom ook je focus moeten verleggen naar het beperken van verlies. Hiervoor bieden de meeste online brokers een stop-verlies (stop-loss) functie aan. Bij de aankoop van een positie heb je dan de mogelijkheid om aan te geven hoeveel verlies er maximaal gemaakt mag worden. Dreigt een positie meer te verliezen dan toegestaan? Dan wordt deze automatisch verhandeld.

Gebruik maken van indicatoren

Voor verschillende markten zijn verschillende indicatoren beschikbaar. In principe biedt elke broker wel een set indicatoren om het handelen in effecten minder risicovol te maken. De meeste brokers bieden daarnaast ook verschillende educatieve hulpmiddelen om deze indicatoren af te lezen en te handelen op basis van de waarden. Een indicator die onderschat wordt is het nieuws. Vooral met de komst van Social Media zoals Twitter, bereikt ook het financiële nieuws ons steeds sneller. Twitter speelt hierin een belangrijke rol omdat korte berichten sneller kunnen worden verspreid.

Ter illustratie: toen Samsung de Note 7 terugriep (september 2016) in verband met brandgevaar, daalde de koers van het aandeel aanzienlijk in korte tijd. De eerste die hier melding van maakte was Reuters op Twitter. Op het moment dat zij hiervan melding maakten, duurde het nog ruim 3 minuten voordat het aandeel begon in te zakken. Had je Reuters op dit moment live gevolgd, dan had je in enkele minuten een flinke winst kunnen maken door short te gaan op de aandelen van Samsung.

Short of Long gaan?

De termen short en long zouden je eigenlijk al bekend in de oren moeten klinken. Short betekend in de effectenhandel 'verkopen' en long 'kopen'. Wanneer je verwacht dat een bepaald aandeel zal gaan dalen, kun je short gaan. Als de koers dan daalt, gaat je winst op de aandelen omhoog. Het omgekeerde geldt voor long gaan. Zoals je ziet kan er dus rendement behaald worden bij zowel koersdaling- als stijging.

Binaire opties strategie

De handel in binaire opties brengt een zeer hoog risico met zich mee. Hoewel hiervan nog geen cijfers bekend zijn, is onlangs wel naar buiten gekomen dat maar liefst 89% van de CFD traders verlies maakt. Je kunt er vanuit gaan dat dit percentage voor binaire opties nog een stuk hoger ligt. De voornaamste reden … [Lees meer]