Binaire opties strategie

De handel in binaire opties brengt een zeer hoog risico met zich mee. Hoewel hiervan nog geen cijfers bekend zijn, is onlangs wel naar buiten gekomen dat maar liefst 89% van de CFD traders verlies maakt. Je kunt er vanuit gaan dat dit percentage voor binaire opties nog een stuk hoger ligt. De voornaamste reden hiervoor: gebruikers kennen het product niet (goed genoeg). Het is met het handelen in binaire opties gemakkelijk om te vervallen in een strategie die meer weg heeft van een kansspel dan van een daadwerkelijke belegging (lees: Martingale strategie). Om succesvol te zijn met binaire opties is het belangrijk een goede strategie te hebben. Zonder strategie kun je voor bijna 100% zeker van zijn dat je gaat verliezen.

Maak een analyse van de markt

Om zo goed mogelijk te kunnen voorspellen wat de markt in een komende periode gaat doen, zijn verschillende analyses mogelijk. Deze analyses worden opgedeeld in fundamentele analyse en technische analyse. Fundamentele analyse is de analyse van het ‘fundament’. Stel dat je handelt in de EUR tegenover de USD, dan zijn de fundamenten van deze valute de economieën van Europa en de Verenigde Staten. Stel dat de FED nieuws naar buiten brengt waardoor de dollar in waarde gaat zakken. Je kunt dan op basis van fundamentele analyse inzetten op een koersstijging van de EUR ten opzicht van de USD.

Gebruik maken van indicatoren (technische analyse)

Technische analyse maakt gebruik van verschillende hulpmiddelen, welke naar wens kunnen worden ingezet. Waar een fundamentele analyse handig is voor het handelen over een langere tijdsperiode, is het door middel van technische analyse mogelijk te handelen over kortere tijdsperioden. Technische analyse wordt veel gebruikt bij de zogenaamde 60 seconden trades. Het maken van een technische analyse vereist wel enige kennis van de hulpmiddelen. Hieronder een strategie om te handelen in binaire opties (60 seconden trades).

60 seconden trade met technische analyse

Open de live grafiek van een valutapaar naar wens. Schakel vervolgens in: Bollinger Bands en RSI. Het doel is nu om te kijken naar Candlesticks die buiten de Bollinger Bands lopen. Indien een Candlestick met een aardig volume buiten de Bollinger Bands loopt kijk je vervolgens of de RSI indicator boven de 70, of onder de 30 staat. Is dit het geval, dan kijk je of de MA (Moving Average) niet te dicht bij de RSI lijn staat. Hoe verder deze twee van elkaar afstaan, hoe beter. Wanneer aan al deze eisen is voldaan is de kans groot dat de koers een bepaalde kant op zal gaan. Staat de RSI indicator onder de 30? Dan zal de koers hoogstwaarschijnlijk gaan stijgen. Staat de RSI indicator boven de 70? Dan is het waarschijnlijk dat de koers gaat dalen. Neem hierbij ook de volgende tips in acht: probeer je emoties uit te schakelen en handel niet wanneer de lijnen van de Bollinger Bands te stijl naar beneden of omhoog gaan. Begin verder met een klein bedrag of demo account en kijk of je deze methode onder de knie kunt krijgen.

Algemene tips

Enkele algemene tips om succesvol te kunnen beleggen in binaire opties:

Schakel je emoties uit
Uit onderzoek is gebleken dat handelaren bij wie emoties van invloed zijn op de handel, vaker verliezen dan handelaren die hun emoties tijdens het traden de baas zijn. Het uitschakelen van je emoties klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als het om grote bedragen gaat, maar na enkele tientallen trades zul je merken dat je emoties minder worden tijdens het wachten op sluiting.

Beleg niet in sterk stijgende- of dalende markten
Uit eigen ervaringen blijkt dat het handelen in binaire opties waarvan de markt te snel beweegt, niet wenselijk is. Wanneer de Bollinger Bands bijna steil omhoog of omlaag gaan, is handelen niet gewenst, of je moet inzetten op trends. Indicatoren kunnen in deze gevallen namelijk zeer moeilijk voorspellen wat er kan gaan gebeuren. In dit geval is het handiger gebruik te maken van een fundamentele analyse en na te gaan of er wellicht nieuws naar buiten is gekomen over bijvoorbeeld een landeconomie. Je kan dan nog proberen over een langere periode hierop mee te liften door in te zetten op een periode van bijvoorbeeld 4 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *