Live beursnieuws

Volg het laatste beursnieuws live via Twitter. Wij hebben ervoor gekozen de feeds van accounts die een sterke meerwaarde vormen voor beleggers hieronder live te tonen. Het vergt enig zoekwerk, maar over het algemeen melden onderstaande accounts het nieuws al voordat de markt hierop reageert. Hierdoor is met het volgen van deze accounts en Tweets een leuke winst te behalen.

Het voordeel van Twitter is dat de berichten vrijwel direct na bekendmaking geplaatst worden. Dit in tegenstelling tot de conventionele media die na bekendmaking eerst een artikel moeten schrijven en deze vervolgens plaatsen wanneer de markt al niet of nauwelijks meer reageert.

Het volgen van 'live' beursnieuws kan in veel gevallen een groot voordeel opleveren. Het volgen van deze nieuwsberichten is vooral nuttig voor handelaren in CFD, Forex en binaire optie producten. In het geval van binaire opties gaat het dan om opties die worden verhandeld over een langere tijdsperiode, of om een algemene indruk te krijgen over het koersverloop in de komende tijdsperiode.

Niet alle berichten hebben een even grote impact op de markt. In principe geldt de regel dat berichten over de economie van een land de grootste impact hebben op de koers. Vervolgens wordt aan berichten over grotere bedrijven veel waarde toegekend. Stel dat er een bericht verschijnt over een verslechterde economie in Zuid-Korea en verbeterde verkopen van Samsung (een Zuid-Koreaans bedrijf). In de meeste gevallen zal de marktreactie op deze berichten resulteren in een koersdaling van de Zuid-Koreaanse index en een koersstijging van Samsung aandelen. Hieruit kan geconcludeerd worden dat een positief bericht over een groot bedrijf niet hoeft te resulteren in een stijging van de indices koers.

Koersrelaties

Er zijn verschillende koersen die sterk van elkaar afhankelijk zijn. Neem bovenstaand voorbeeld met Samsung. Stel nou dat Samsung door technische problemen een nieuw toptoestel niet kan uitleveren. Daardoor schiet de koers van het bedrijf met meer dan 9% omlaag (echt gebeurt op 10 oktober 2016). Een aandeel dat hier direct van zal profiteren is dan uiteraard die van het bedrijf dat hier direct van zal profiteren. In dit geval Apple. Indien Samsung minder telefoontoestellen gaat verkopen zullen consumenten waarschijnlijk bij de concurrentie langsgaan. Dat is in ieder geval de gedachte die op de beurs leeft. En dat is al meerdere keren waar gebleken. Ook in bovenstaande casus boekte Apple een winst van meer dan 2% alleen doordat het slecht ging met de concurrent.