Nederlandse brokers vergelijken

Wanneer u op zoek bent naar een online broker, heeft u aardig wat keuze. In Nederland zijn namelijk een groot aantal online brokers actief. Het overgrote deel hiervan is echter actief vanuit het buitenland. Zij hebben in veruit de meeste gevallen toegang tot de Europese markt doordat zij zich in Cyprus geregistreerd hebben als broker. Voor de regulering staan zij dan ook onder toezicht van CySec. Een nadeel daarvan is dat het erg moeilijk kan zijn om een claim neer te leggen. Dan zou het toch een stuk handiger (en wellicht betrouwbaarder) zijn wanneer een broker onder toezicht staat van onze eigen AFM. Dat geldt echter alleen voor brokers van Nederlandse bodem. Brokers van Nederlandse bodem zijn vrij schaars, maar zijn er wel zeker.

Nederlandse brokers

De meest bekende Nederlandse brokers zijn Binck, Degiro en Lynx. Qua aanbod bieden deze brokers niet iets veel anders dan de internationale brokers. Wel zijn de kosten over een langere periode met weinig handel vaak lager. Actieve beleggers zijn echter al snel goedkoper uit bij een internationale broker. Daarnaast is een nadeel van de Nederlandse brokers dat zij minder hulpmiddelen bieden. Denk hierbij aan de verschillende indicatoren en koersen. Bij een broker als Markets.com is voor klanten een zeer ruime keuze beschikbaar in deze hulpmiddelen.

Verschil tussen Nederlandse- en internationale brokers

Tussen Nederlandse en internationale brokers zit niet erg veel verschil. Alle brokers zijn verplicht hun klanten te kennen (KYC) en vereisen daarom dat accounts en personen geverifieerd worden. En met de eerder verlagingen in maximale hefboom, is het verschil in hefboomeffect bij de handel van CFD’s, ook niet groot meer. Waar klanten eerder bij verschillende internationale brokers gebruik konden maken van een hefboom oplopend tot 300, is dat nu overal verlaagd naar +-30. Een belangrijk ander verschil is natuurlijk de keuze voor een bepaald platform. Welk platform u het meest bevalt, zal vooral afhankelijk zijn van het type belegger dat u bent en uw mate van kennis over het beleggen. Bent u gek op indicatoren? Dan bieden de internationale brokers meer mogelijkheden. Bent u van plan te gaan beleggen voor een langere periode? Dan is een Nederlandse broker met lage jaarkosten de betere optie. Bij een internationale broker betaalt u namelijk aardig wat kosten om een positie over langere tijd open te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *