Beleggen in wiet, waar kan dat?

In Amerika stijgen de aandelen van bedrijven die werkzaam zijn in de inmiddels gelegaliseerde wiethandel, erg hard. Voor beleggers in Nederland is het jammer dat wij in Nederland deze handel met zeer grote potentie nog niet faciliteren. Toch kunnen ook beleggers in Nederland verdienen aan de opkomende wietmarkten in de Verenigde Staten en Canada. Het staat u als belegger namelijk wel vrij aandelen te kopen in bedrijven die zich hiermee bezig houden aan de andere kant van de wereld.

Beleggen in wiet via aandelen

Zolang investeren in wiet nog niet kan als grondstof (red: kan dat ooit gebeuren?) is de enige mogelijkheid om rendement te halen uit deze nieuwe goudmijn het kopen van aandelen in bedrijven die zich bezighouden met de gereguleerde wietteelt in Noord Amerika. Dat kan via verschillende brokers van zowel Nederlandse als internationale bodem. Voor welke broker u kiest, hangt vooral af van de manier waarop u wilt gaan beleggen in wiet. U kunt beleggen in wietproducerende bedrijven via standaard aandelen of via CFD’s. Aan CFD’s kleven grotere risico’s, maar bieden aan de andere kant ook de mogelijkheid meer winst te maken.

Beleggen in wiet via CFD’s

Een CFD is een beleggingsproduct waarbij u gebruik kunt maken van een hefboom. De meeste brokers bieden een hefboom van ongeveer 1:5 bij de aankoop van aandelen in bedrijven. Beleggingen in indices werken vaak met een hogere hefboom oplopend tot wel 1:100. Beleggen in CFD’s kan bij onder andere Markets.com. Een voordeel van een CFD is natuurlijk dat het bedrag dat verdiend wordt een stuk hoger is naarmate de hefboom hoger is. Een nadeel is wel dat de inleg een stuk sneller verloren kan worden indien de koers de verkeerde kant op gaat.

Bij welke bedrijven kan ik beleggen in wiet?

Mocht de wietteelt ook in Europa ooit gelegaliseerd worden, dan is de schatting dat dit de economie ongeveer 112 miljard per jaar oplevert. Helaas is dit nog niet het geval en kan er daarom nu alleen geïnvesteerd worden in Noord Amerikaanse bedrijven die zich bezig houden met gelegaliseerde wietteelt. Aandelen in deze bedrijven kunt u kopen in verschillende vormen (normaal, cfd enz.) en bij verschillende brokers. U kunt kiezen voor een internationale broker met aanzien en een hoge hefboom, maar u kunt ook gewoon kiezen voor een Nederlandse broker zoals Binck. De keuze is aan u, doe waar u zich goed bij voelt. Houdt er wel ook rekening mee dat de wietmarkt nu nog redelijk nieuw is, maar al door verschillende specialisten vergeleken wordt met de cryptocurrency markt van 2017. De kans bestaat dat na de extreme koersstijgingen van de afgelopen tijd, de top allang voorbij is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *