Oefenen met CFD brokers

Het openen van een demo account bij een online broker wordt over het algemeen heel simpel gehouden. In principe is alleen een e-mail adres genoeg om een demo account te openen. Daarnaast bieden brokers door middel van een no-deposit bonus de mogelijkheid om na het aanmaken van een gratis demo account ook te handelen met een beperkt bedrag aan echt geld.

Update april 2017: Het is brokers die onder regulering staan van CySEC (de meeste internationale brokers), niet meer toegestaan een bonus te bieden aan nieuwe leden.

Mogelijkheden van een demo account

Een demo account biedt exact dezelfde mogelijkheden als een ‘echt geld’ account. Je kunt hiermee alle CFD’s kopen die door de broker worden aangeboden. Ook kun je gebruik maken van alle functies die de brokersoftware biedt. Met een demo account kun je dus precies zien hoe het handelen in CFD’s met echt geld zou verlopen.

CFD handelen met een demo account

Om een demo account te openen is bij de meeste brokers alleen een geldig e-mail adres nodig. Je dient vervolgens een wachtwoord te bedenken en je kunt van start. In welke CFD producten je kunt handelen met een demo, is afhankelijk van de broker waar je de account aanmaakt. In principe kun je met een demo account vaak zelf meer dan met een echt geld account waarop een minimaal bedrag beschikbaar is. In sommige effecten kun je namelijk pas handelen vanaf een bepaald bedrag. Neem Markets. Deze broker biedt de mogelijkheid een demo account te openen. Met de demo account kun je handelen in aandelen van de DAX. Met een echt geld account en een minimale storting van 100 euro kan dat niet. De kleinste eenheid vereist namelijk een minimaal tegoed van 108 euro (afhankelijk van de koers natuurlijk). Op een demo account heb je een fictief tegoed van 10.000 euro waarmee wel alle effecten verhandelt kunnen worden.

Enkele brokers bieden demo gebruikers daarnaast de mogelijkheid om een no-deposit bonus te ontvangen waarmee het mogelijk is om met een klein bedrag aan echt geld te gaan handelen.

CFD handelen met een no-deposit bonus

Update april 2017: Het is brokers die onder regulering staan van CySEC (de meeste internationale brokers), niet meer toegestaan een bonus te bieden aan nieuwe leden.

De no-deposit bonus is een (kleine) bonus die door enkele brokers wordt geboden om de interesse te wekken in het beleggen met echt geld. Deze bonus is meestal 25 euro. Om deze bonus te ontvangen dien je de account te verifiëren. Deze verificatie vereist de bevestiging van je telefoonnummer en het invullen van een korte vragenlijst. Het bedrag wordt daarna direct toegevoegd aan je ‘echt geld’ account. Met dit bedrag heb je jammer genoeg niet een hele brede keuze uit beleggingen. CFD’s aanschaffen van de AEX kan hiermee wel.

Brokers met een demo account

Slechts enkele brokers bieden een echte demo-account, waaronder Plus500.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *