Welkomstbonus afgeschaft bij online brokers

Wie momenteel besluit te gaan beleggen via een online broker, ontvangt sinds kort waarschijnlijk geen welkomstbonus meer. De meeste online brokers staan namelijk geregistreerd bij CySEC, de AFM van Cyprus en CySEC heeft onlangs besloten dat brokers nieuwe en bestaande klanten geen bonussen meer mag aanbieden. Dit gaat de online brokers zeker klanten kosten, aangezien veel nieuwe beleggers in eerste instantie gelokt werden met aantrekkelijke bonussen. Het doel van dit verbod is het voorkomen van misleidende reclame.

Bonus bij een Nederlandse broker
Nederlandse brokers vallen onder toezicht van de AFM, welke nog geen verbod op bonussen heeft afgekondigd. Hierdoor is de verwachting dat Nederlandse brokers aardig kunnen profiteren van het verbod op bonussen bij de concurrentie. Zij kunnen immers nog wel een bonus bieden. Hoewel dit waarschijnlijk van korte duur zal zijn, is het momenteel wel aantrekkelijker een Nederlandse broker uit te kiezen.

Geen bonus, wat dan?
CySEC heeft bij aangesloten brokers aangegeven dat, wanneer zij meer klanten willen trekken, zij ook gewoon de gebruikerskosten kunnen verlagen. De kans is dus groot dat de strijd om nieuwe klanten zich gaat focussen op het bieden van de laagste gebruikerskosten, in plaats van de hoogste bonus.

Regelgevende autoriteiten vs online brokers
Veel online brokers zijn een doorn in het oog van regelgevende autoriteiten als de AFM en CySEC. Het probleem ligt dan vooral bij brokers die hefboomproducten- en/of binaire opties aanbieden. Door de regelgevende autoriteiten is namelijk verschillende keren vastgesteld dat verliezen hoog kunnen oplopen en dat brokers veelvuldig gebruik maken van agressieve marketing om hun product tot de man te brengen. Het gaat hier dan vooral om internationale brokers.

Brokers vergelijken: nieuwe manier
Om met de laatste ontwikkelingen mee te kunnen komen, hebben wij ervoor gekozen ook onze brokervergelijker aan te passen. In plaats van de optie ‘broker met bonus’ kun je nu kiezen voor regulatie in een bepaald land. Dit omdat wij verwachten dat de Nederlandse brokers steeds populairder zullen gaan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *