Veilig Beleggen of Investeren

Met geld omgaan is best gevaarlijk. Voor je het weet kun je het zomaar kwijt zijn. Toch kun je het, als je jouw geld op de juiste manier gebruikt,. Beleggen en investeren zijn goede opties zolang je weet wat je doet. Fast Invest biedt aan om je hierbij te helpen. Maar hoe weet je nou of een investeringsbedrijf wel zo betrouwbaar is? Wat is een investering of belegging eigenlijk überhaupt? Hoe kun je eraan verdienen? En wat zijn de valkuilen waarin je vooral niet moet trappen als je je begeeft op de aandelenmarkt? Over die dingen willen wij je graag wat meer vertellen zodat je goed voorbereid bent als jij besluit te gaan beleggen of investeren.

Wat is Beleggen of Investeren?

Die dingen zijn eigenlijk bijna hetzelfde. Er zit alleen een klein verschil in. Met investeren geeft je geld direct aan een bedrijf en deelt dan ook wat mee in de winst die een bedrijf maakt. Of je winst maakt of verlies lijdt hangt samen met de winst of verlies van het bedrijf. Bij beleggen werkt het net ietsje anders. Daarin koop je een aandeel van het bedrijf. Op zich blijft de waarde van dit aandeel gewoon vast. Je zult geen geld winnen of verliezen zolang je het aandeel in handen hebt. Die balans wordt pas opgemaakt bij de verkoop van het aandeel.

Een Betrouwbare Belegger

Je kunt zelf de beurs in de gaten houden, maar hier heb je bijna een dagtaak aan. Je moet constant in de gaten houden wat bedrijven doen maar ook wat de wisselkoers doet. Je wilt dus misschien wel iemand inhuren om dit voor je te doen. Dan kan een tussenliggende partij handig zijn. Die is er vaak ook in gespecialiseerd de beursmarkt te lezen en te voorspellen wat er gaan gebeuren. Lees je echter goed in in de filosofie en achtergrond van het bedrijf. Doe daarna goed onderzoek waarin je ook meningen van anderen betrekt. Zo weet je hoe het beleggen bij die bank of financiële instelling heeft uitgepakt. Natuurlijk geeft dat nooit een garantie op succes, maar het geeft wel aan of een bank je zal proberen te belazeren.

De Valkuilen van Beleggen of Investeren

In allebei de gevallen is het risico eigenlijk hetzelfde. Je zet geld in op een bedrijf in de hoop dat het succes zal hebben en winst zal maken. Dit is echter niet altijd het geval. Ook een bedrijf met alle wind in de zeilen kan ineens flinke tegenwind krijgen waardoor het verlies draait of zelfs failliet gaat. Je investering is dan verloren gegaan of je aandeel is ineens niets meer waard. Spreidt daarom het risico door in te zetten op meerdere bedrijven waaronder een aantal die het eigenlijk altijd wel goed doen. Zo weet je zeker dat je misschien wel wat verlies draait maar nooit je totale inzet kwijt zult zijn. Doe daarnaast grondig marktonderzoek om te zien welke bedrijven de meest veilige opties zijn. En zorg dat je een expert naast je hebt waarvan je zeker weet dat je hem of haar kunt vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *