Is investeren in diamanten alleen voor miljonairs?

Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord van alle mogelijkheden om meer geld te verdienen door jouw kapitaal aan het werk te zetten. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die kijken naar investeringen, maar vaak haken zij af. Ze hebben het idee dat het investeren en beleggen alleen geschikt is voor de mensen die bijzonder veel geld hebben en die ineens miljoenenorders kunnen plaatsen. Dat beeld is vooral sterk wanneer het gaat om het investeren in diamanten. De prijzen van de gemiddelde diamant zijn immers bijzonder hoog, en dat zorgt ervoor dat je inderdaad miljonair moet zijn om hier leuk mee te kunnen investeren. Of toch niet?

Uiteenlopende mogelijkheden

Uiteraard kom je nergens wanneer je een paar honderd euro wilt investeren. De diamantmarkt kent inderdaad hogere prijzen, maar het gaat hier niet om investeringen van miljoenen. Tienduizenden euro’s komt eerder, zeker wanneer je de investeringen op een goede manier wilt spreiden, zodat het risico kleiner wordt.

Wat je vooral in de gaten moet houden, is dat bepaalde diamanten een hogere waarde hebben. Het aantal karaat en de witheid van de diamant spelen hierbij een grote rol. Dat betekent dat er kansen liggen op het gebied van de andere diamanten, die minder karaat hebben of bijvoorbeeld een afwijkende kleur hebben. Hierin kunnen ook de grootste prijsstijgingen verwacht worden. Stel je voor dat alle mensen in India op zoek gaan naar paarse diamanten omdat dit ineens bijzonder in de mode komt? Dan stijgt de prijs zo hard dat de mensen ook interesse hebben in de paarse diamanten met minder karaat.

Dat betekent dat je ook met een kleinere investering hier aan de slag kunt. Overigens is de tijd van de miljoenenorders al lang voorbij. Op de grotere markten zijn het steeds vaker particulieren die beleggingen en investeringen doen. In een fonds, in een groep, of gewoon helemaal alleen.

Hoe doe je dat dan?

Het investeren in diamanten is misschien niet het makkelijkst, maar wanneer je even de tijd neemt om je te verdiepen in de mogelijkheden en de basisregels, dan kom je meestal al een heel eind. Wat vooral opvalt, is dat investeren in diamanten aangeraden wordt over heel de wereld, omdat de investering relatief zeker zijn. Tel daar de stijgende vraag bij op, en het feit dat de industrie afhankelijk is van de diamanten om te kunnen produceren en je snapt direct waarom het investeren en beleggen in diamanten zo in de belangstelling staat.

Investeren met een kleinere portefeuille

Wanneer je minder geld hebt om te investeren, is het goed om op zoek te gaan naar de gaten in de markt. De producten die even iets minder presteren maar die terug gaan komen, de diamanten met minder karaat of een andere kleur. Tegelijkertijd is het investeren met iets minder kapitaal wat arbeidsintensiever. Weet je op het goede moment in te stappen en verkoop je op tijd? Dan is de kans groot dat je aan het einde van de rit alsnog leuke resultaten kunt behalen met jouw kapitaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *