Hoe kun je beginnen met het beleggen in crypto’s?

In een tijd waarin de rente bij de bank bijzonder laag is, kan het interessant zijn om beleggingsmogelijkheden te onderzoeken. Beleggen kan op verschillende manieren! Denk aan het beleggen in vastgoed, het beleggen op de beurs, enzovoorts. Ook beleggen in cryptocurrencies, digitale valuta, is steeds populairder geworden. Met name jongeren zoeken regelmatig naar mogelijkheden om zelf geld in deze crypto’s te investeren. Houd er rekening mee, dat er aan beleggen in het algemeen risico’s kleven. Hoewel je met het beleggen fraaie rendementen kunt behalen, kan het je ook geld kosten. Denk aan het instorten van de koers van cryptocurrencies of aandelen.

Informatie inwinnen over cryptocurrencies

Voordat je start met beleggen in cryptocurrencies, is het belangrijk om informatie in te winnen. Zoek bijvoorbeeld uit hoe de blockchain, de techniek achter een cryptocurrency, werkt. Ook is het belangrijk om uit te zoeken hoe een digitale portemonnee werkt en bij welke Nederlandse aanbieders je cryptocurrencies kunt kopen.

Informatie over een cryptocurrency vind je op verschillende websites. Er zijn Nederlandse, informatieve websites over de verschillende crypto’s. Je kunt natuurlijk ook op de website van een crypto zelf kijken. Let hierbij in het bijzonder op de “whitepaper” die door het projectteam achter de cryptocurrency wordt aangeboden.

Zorg voor een plan richting de toekomst

Een van de meest belangrijke aspecten bij beleggen, in welke vorm ook, is het opzetten van een beleggingsplan. Op welke moment stap je bijvoorbeeld in? Kies je voor een grote investering in een keer, of beleg je ditzelfde bedrag in meerdere stappen? Door voor losse momenten te kiezen, kun je de aankoopprijs middelen. Als de koers daalt zal je gemiddelde aankoopprijs ook dalen, waardoor je verlies beperkt wordt. Kijk ook goed naar een mooi moment om winst te nemen, door een deel van je digitale munten te verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *