Hoe brokers vergelijken?

Voordat je de beste broker voor daghandel gaat zoeken, moet je je eigen beleggingsstijl en individuele behoeften bepalen. Hoe vaak ga je handelen, op welke uren, voor hoeveel geld en met welke financiële instrumenten. Wanneer je vervolgens kiest tussen alle best beoordeelde brokers, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening kunt houden. Als je eenvoudigweg de goedkoopste kiest, moet je mogelijk een compromis sluiten ten aanzien van de platformfuncties. Er is geen ‘one size fits all’ als het gaat om brokers en hun handelsplatformen. De beste broker zal al je individuele vereisten en wensen aanbieden. Dit zijn enkele van de belangrijkste punten tijdens het brokers vergelijken:

Kosten

• Bieden ze lage provisietarieven aan? Lage commissies zullen over een lange periode je algemene winst versterken.
• Bieden ze aantrekkelijke margetarieven? Als je kunt anticiperen op een hoger rendement dan de rente die je op de lening betaalt, kun je met royale margetarieven veel handelen met kapitaal dat je niet bij de hand hebt.
• Hebben ze een gecompliceerde kostenstructuur? Brokerprijzen kunnen snel oplopen. Je moet naar de kleine lettertjes kijken om ervoor te zorgen dat je later niet verast wordt door verborgen kosten, bijvoorbeeld wanneer je je geld wilt opnemen.
• Hebt je een minimale storting nodig? Sommige makelaars vereisen dat je aanzienlijk kapitaal neerlegt om een rekening te openen en te handelen.
• Heeft de makelaar een dagelijkse handelslimiet? Sommige limieten worden opgelegd om te beschermen tegen extreme volatiliteit en marktmanipulatie. Maar de handelslimiet kan ook door jou worden ingesteld om te voorkomen dat je te veel kapitaal verliest op één dag.
• Bieden ze verschillende accounttypes aan? Verschillende accounts zullen variëren qua kosten en aantrekkelijke voordelen.

Handelsplatformfuncties

• Beschikken ze over high-tech, informatieve hulpmiddelen voor onderzoek en analyse? Je hebt live prijsoffertes nodig, plus gedetailleerde grafieken en toegang tot historische gegevens helpen je ook slimmer te handelen.
• Hoe snel en efficiënt is de uitvoering van hun orders? Dit is enorm belangrijk als je dag handelt, omdat slechts een paar seconden je veel geld kunnen kosten.
• Hoe gebruiksvriendelijk is hun platform? Het handelsplatform dat wordt aangeboden door de makelaar, is waar je je ontelbare uren besteedt aan een schermhandel.
• Is er een mobiel platform? Het komt zelden voor dat een makelaar geen mobiele handelsapp levert, maar de kwaliteit zal variëren.

Klantenservice

• Hoe goed is hun klantenservice? Krijg je snel contact met iemand wanneer je ondersteuning of advies nodig hebt? Dit is vooral belangrijk als er iets misgaat, bijvoorbeeld een computercrash.
• Hebben ze een ‘dealing desk’? De beste makelaars bieden directe toegang. Als dit niet zo is, dan is je kans waarschijnlijk verdwenen tegen de tijd dat je hebt bevestigd dat je wilt doorgaan.
• Wat voor rendement krijg je op je contanten?

Laatste woord over het vergelijken van brokers

Doe je huiswerk en zorg ervoor dat je broker voldoet aan jouw specifieke vereisten. Het is altijd de moeite waard om je potentiële broker te testen. Stel een demo-account in, zorg dat je het platform leuk vindt en stuur enkele vragen om te peilen hoe goed hun klantenservice is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *