Duurzaam beleggen in 2020: zo gaat dat in zijn werk

Duurzaam beleggen is de trend van het moment. Het is niet alleen voor de grote fondsen aantrekkelijk om het op deze manier aan te pakken. Ook wanneer je zelf wel iets ziet in het beleggen in duurzame ondernemingen en producten, is er van alles mogelijk. Om je hiermee op weg te helpen, is het interessant om eens te bekijken hoe je dit allemaal kunt aanpakken. Op die manier kan jij ook op een groene manier meer waarde uit je vermogen halen. Let dan in ieder geval op de volgende zaken.

Beleggen in groene fondsen

De gemakkelijkste manier om duurzaam te beleggen in 2020 is door te investeren in groene fondsen. Dit zijn fondsen die zich bezighouden met duurzame projecten. Dat betekent dat hier uitsluitend in projecten die zich bezighouden met het verbeteren van het milieu geld wordt gestoken. Dit is de variant van duurzaam beleggen die dan ook specifiek op het beschermen van het milieu gericht is. Het is echter niet de enige vorm van beleggen waar je succes mee kunt hebben. Er zijn ook opties die op een andere manier duurzaam kunnen zijn.

Bedrijven die voldoen aan criteria

Een andere optie is het beleggen in bedrijven die op zich niets met het milieu of de verbetering te maken hebben. Het zijn echter wel de bedrijven die hun processen zo hebben ingericht, dat het niet schadelijk is voor het milieu. Het fonds waarin het bedrijf wordt opgenomen stelt eisen aan wat minimaal gedaan moet worden. Voldoet een onderneming hieraan, dan is het mogelijk om erin opgenomen te worden en op die manier beleggers aan zich te binden om te investeren. Vaak zijn er de opgestelde criteria er op basis van uitsluiting. Bedrijven die niet voldoen mogen niet in het fonds.

De beste optie kiezen

Een derde vorm is niet het beleggen in een groep bedrijven via een fonds. Het is ook mogelijk om in te zetten op de bedrijven die zich in een bepaalde branche als beste presenteren in vergelijking met de concurrentie. Het bedrijf dat zich het meest inzet om duurzaam te ondernemen is dan de onderneming waarin geïnvesteerd wordt. Dit heeft als neveneffect dat het andere ondernemingen in de branche kan aansporen om zich meer in te zetten. Op die manier kunnen zij ook proberen aan de standaard die de belegger nastreeft te voldoen. Dit is een neveneffect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *