Drie financiële tips voor de ondernemende geest

Geld, de hele wereld draait er op en om. In onze huidige samenleving kan je niet leven zonder financiële middelen. Voor een dak boven je hoofd betaal je een hypotheek of huur, voor een brood betaal je de bakker, voor benzine betaal je het tankstation, jouw werkgever betaalt je voor jouw werk. Je kan zo figuurlijk eeuwig doorgaan. De terugkomende factor in dit verhaal is geld. Maar hoe zorg je er nou voor dat je zo veel mogelijk geld binnenkrijgt of zo min mogelijk geld hoeft te betalen?

Begin voor jezelf

In loondienst werken is zo erg nog niet. De verzekeringen voor je werk worden betaald, je pensioen wordt vaak geregeld, er is altijd een opdrachtgever. Kortom; je zorgen worden weggenomen door je werkgever. De keerzijde van dit verhaal is dat je werkgever wel veel meer verdient dan jij. Denk jij dat je deze verantwoordelijkheden ook aankan? Schrijf dan een businessplan, leg deze bij investeerders neer voor een zakelijk krediet, huur een ruimte en ga aan de slag!

Zakelijk lenen is overigens geen schaamte; elk bedrijf doet het, groot en klein!

Word de Wolf of Wallstreet

Voor veel mensen klinkt beleggen óf als hogere wiskunde, óf als gokken. De waarheid zit er echter ergens tussenin. Je kan het het beste zien als investeren in bedrijven waarvan je verwacht dat ze meer waard worden. Je zal dus enige kennis van het bedrijf en/of de markt moeten hebben. Natuurlijk zullen de bedrijven waarin je mogelijk in investeert zich van hun beste kant laten zien en eventuele problemen liever niet melden, maar gelukkig zijn er een aantal regels waaraan ze zich moeten houden. Zo heb jij een zo duidelijk mogelijk beeld van waar jij je geld in stopt.
Beleggen is niet zonder risico’s, wanneer een bedrijf minder waard wordt zal jouw aandeel in het bedrijf ook minder waard worden en verlies jij geld. Zorg daarom dat je goed bent ingelezen in de bedrijven waarin jij investeert. Wanneer je niet in bedrijven wil investeren zijn bitcoins en andere cryptocurrency goede alternatieven.

Besteed je geld slim

Je geld slim besteden betekent niet direct zuinig leven. Hoewel zuinig leven ook een optie kan zijn om er financieel op vooruit te gaan, moet je er wel een bepaalde levenswijze voor laten varen. Dat is iets wat niet iedereen graag doet. Maar met bepaalde investeringen, zoals goede zonnepanelen, kun je ook veel geld besparen en zelfs geld verdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *