De populairste cryptomunten

Of je er nou zelf een aantal van in je online wallet hebt of niet, de Bitcoin koers houdt al jaren een groot publiek dagelijks bezig. Het grote succes van deze digitale munten zit vooral in de manier waarop we deze beheren. Er is namelijk geen sprake van een grote tussenkomende partij, zoals een bank. Hierdoor krijg je een stuk meer vrijheid als het aankomt op snel beleggen. De cryptomunten bewaar je zelf eenvoudig in je eigen online wallet, een transactie is zo gemaakt. In het begin was alleen de bitcoin zelf de digitale munt, maar door de grote populariteit zijn er inmiddels honderden andere munten bijgekomen. Maar welke munten zijn nou echt de investering waard?

Maak de juiste keuze

Als je wilt investeren in cryptomunten, kan je wel eens te maken krijgen met keuzestress. Want naast de bitcoin zelf, zal je een hoop andere soorten voorbij zien komen. Maar voor welke cryptomunt moet je nou kiezen? Ten eerste is het belangrijk om de koers van de cryptovaluta goed in de gaten te houden. Deze kan namelijk per dag verschillen. Houd bijvoorbeeld de koers van de bitcoin zelf een aantal dagen in de gaten en kijk of je grote verschillen merkt. Maar dit is slechts een heel klein stukje. Want bij de koop en verkoop van de cryptomunten komen ook transactiekosten kijken. Daarnaast is het ook goed om je te verdiepen in de blockchain. Zorg daarom dat jij je van tevoren goed op de hoogte bent van alle belangrijke factoren en lees je goed in. Het is ook mogelijk om op social media een aantal experts te volgen op het gebied van cryptomunten.

Verschillende voordelen

Welke munten nou het meest populair zijn, hangt dus sterk af van de wisselkoers. Dit kan enorm verschillen per munt. Wat dit betreft zijn de bitcoin zelf, ethereum en ripple het meest populair op het moment. En allemaal weer om een andere reden. Bitcoin is als het ware de grondlegger van de digitale munten en zal hierdoor altijd een belangrijke status houden. Ripple biedt door de samenwerking met grote betaalmaatschappijen veel mogelijkheden op het gebied van internationale transacties. Ethereum biedt dan weer de mogelijkheid om gebruik te maken van een eigen blockchain.

Veilig investeren

Wil je graag investeren in de digitale munten? Dan is het verstandig om klein te beginnen. Koop een klein aantal munten en blijf de koers goed in de gaten houden. Er zijn een aantal handige apps voor je telefoon die je een melding geven wanneer er een bepaalde koers bereikt is. Zo kan jij hier snel op inspelen. Verder is het ook mogelijk om cryptomunten te kopen van andere investeerders op verschillende online platforms. Maar bouw dit altijd langzaam op en steek nooit al je spaargeld in een keer in deze wereld van cryptomunt. Je weet tenslotte nooit wat de koers doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *