Beleggen oefenen met een demo account

Beleggen wordt, mede door de historisch lage spaarrenten, steeds populairder bij de Nederlandse huishoudens. Aan zelf gaan beleggen kleven echter een hoop risico’s. Wanneer je niet echt weet waar je mee bezig bent, is het gemakkelijk om in een korte tijd een hoop geld te verliezen. Dat geldt vooral voor beleggen in zogenaamde hefboomproducten.

Oefenen met een demo account
Veel online brokers bieden nieuwe klanten de mogelijkheid een demo account aan te vragen. Met dit demo account oefen je het beleggen met een fictief geldbedrag. De koersen van het demo account lopen gelijk met die van het ‘echt geld’ account. Hierdoor kun je snel zien of de beleggingsmarkt een geschikte omgeving is voor jou en natuurlijk of je er een beetje goed in bent. Ben je het fictieve bedrag al snel kwijt? Dan is online beleggen waarschijnlijk niets voor jou. Behaal je over een langere periode stabiele winsten met het demo account? Dan kan beleggen met echt geld best eens een aardig rendement gaan opleveren. Hierbij moet gezegd worden dat het belangrijk is de demo account over een langere periode te gebruiken. Beurskoersen zijn namelijk veranderlijk. De bedoeling is om te verdienen op zowel koersstijgingen als dalingen.

Brokers met een demo account
De meest bekende online broker met een demo account is Plus500. Een andere broker met een goede demo is IG.com. Deze demo accounts werken in principe precies hetzelfde als een echt account met als enig verschil dat het verhandelde bedrag fictief is. Aan het aanmaken van een demo account zitten geen haken en ogen. Je bent vrij om te kiezen of je na het aanmaken van een demo account verder gaat of niet. Vooral bij Plus500 is het aanmaken van een demo account zeer snel te doen.

Hefboomproducten
Bovenstaande brokers bieden de mogelijkheid te beleggen in zogenaamde hefboomproducten. De hefboom zorgt voor een grotere winst, maar ook voor groter verlies! Stel dat je voor 500 euro fictief geld aandelen AEX koopt. Wanneer de broker een hefboom van 1:100 aanbiedt, koop je dan in werkelijkheid voor 50.000 euro aan aandelen AEX. Stel dat je aandelen nu 1% stijgen. Je boekt dan een winst van 500 euro. Aan de andere kant houdt dit in dat wanneer je aandelen met 1% dalen, je de gehele 500 euro kwijt bent. Met een hefboomproduct heb je dus kans zowel een grotere winst als een groter verlies te behalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *