Ripple: de digitale munt van de toekomst

Digitale munten worden steeds belangrijker, steeds meer mensen hebben naast conventionele valuta ook digitale valuta ook wel cryptovaluta in bezit. Digitale valuta is letterlijk valuta die digitaal is, er is geen fysieke versie van de munt aanwezig. Hierdoor is het gemakkelijk om met mensen uit verschillende landen te handelen, investeren en overboeken. Een voorbeeld van een digitale munt is de Ripple, deze munt heeft gigantisch snelle transactietijden en is daardoor erg populair met name in de financiële wereld. Ripple is naast een digitale munt ook een platform waarop je conventionele- en cryptovaluta binnen een mum van tijd kunt versturen. Een super handig systeem, vooral wanneer je met verschillende valuta werkt. In dit artikel zal je meer leren over de Ripple en welke voordelen er aan het bezitten van de Ripple zitten. Een belangrijk onderdeel van de Ripple is dat de digitale munt niet zoals andere digitale munten gedecentraliseerd is. De Ripple is centraliseert door Ripple Labs, die de digitale munt hebben ontwikkelt en momenteel in de gaten houden en dergelijke. Hierdoor is de Ripple in tegenstelling tot de gedecentraliseerde digitale munten erg aantrekkelijk voor overheidsinstellingen en banken om mee te werken, wat waarschijnlijk in de toekomst zal gaan gebeuren.

De start en ontwikkeling van de Ripple

In het begin van de 21ste eeuw kwam er bij veel techneuten en wetenschappers het idee dat er een digitale valuta moest komen. Doordat er steeds meer online en digitaal gebeurde moest ook de valuta daaraan geloven. Er werden verschillende digitale munten ontwikkelt en getest en zo ontstond ook de Ripple. De ontwikkelaars van de Ripple hadden met name het idee om aan te sluiten bij de financiële wereld. Doordat eerdere digitale munten vooral tegen de financiële wereld en overheidsinstellingen waren, wilde Ripple daar juist bij aansluiten. Het was met name belangrijk dat de digitale munt niet het werk van conventionele valuta weg hield maar dat de digitale munt ervoor zorgt dat geldzaken makkelijker gedaan konden worden. En dat is goed gelukt, experts noemen de Ripple ook wel de digitale munt van de toekomst. Doordat de Ripple juist aansluit bij de financiële wereld en overheidsinstellingen, is het voor deze partijen interessant om mogelijk in de toekomst met Ripple samen te werken. Hierdoor zal waarschijnlijk Ripple in de toekomst een onderdeel worden van de betaalmethodes en digitale munten van de banken. Een goede investering in Ripples kan dus een goede investering in de toekomst zijn.

Voordelen aan het bezitten van Ripple

Het is in het begin altijd een beetje spannend wanneer er een nieuwe munt op de markt komt. We zijn met z’n alle al jaren gewend aan de Euro inmiddels en dan komen er ineens allemaal digitale munten bij. Door je te verdiepen in digitale munten en met name de Ripple kun je erachter komen dat het allemaal niet zo spannend is. Het grootste voordeel aan de Ripple is dat het een stuk veiliger is dan conventionele valuta. Dit komt doordat er meerdere lagen nodig zijn om in te loggen en ook bij het versturen van munten is het nodig om inloggegevens en dergelijke in te voeren. Doordat Ripple een gecentraliseerde digitale munt is, kan het bedrijf Ripple Labs achter de Ripple ook de veiligheid beter in de gaten houden.
Verder zijn er zoveel mogelijkheden met Ripple, dat er voor iedereen wel een nuttig doel is. Je kunt investeren, handelen, overboeken, betalen en dergelijke. De Ripple wordt steeds populairder en daardoor kun je zelfs op steeds meer plekken de Ripple als betaalmiddel gebruiken. Het is dus geen ramp om Ripples in bezit te hebben, je kunt er altijd wel wat mee. En anders kun je ze natuurlijk ook wel verkopen, op een gunstig moment.

Je bent anoniem in de digitale wereld

Een ander belangrijk voordeel is dat je anoniem kan blijven. Een bankrekening openen gaat je niet lukken zonder voldoende persoonlijke gegevens en vaak zelfs een identiteitsbewijs. Maar bij digitale valuta is dat niet nodig en kun je heel eenvoudig een account aanmaken en beginnen met handelen. Dit zorgt natuurlijk voor voordelen, zo is niemand op de hoogte van jouw bezit en kun je gemakkelijk handelen zonder dat mensen weten wie je bent. Maar dit kan natuurlijk ook voor problemen zorgen. Niet iedereen is even verantwoordelijk helemaal niet wanneer je anoniem bent. Het is daarom ook belangrijk om goed na te denken over de stappen die je neemt en met wie je gaat handelen. Tegenwoordig zijn er gelukkig steeds meer platformen zoals Bitvavo die het wel als een vereiste zien om een aantal persoonlijke gegevens van jou te hebben. Dit zorgt ervoor dat het veiliger is om via dit platform te werken en handelen. Het is dan niet meer 100% anoniem en dat zorgt er vaak voor dan mensen een stuk verantwoordelijker omgaan met de mogelijkheden binnen een platform.

De Ripple kopen is eenvoudig

Je bent geïnteresseerd geraakt in de Ripple en wilt eigenlijk meteen beginnen, dat kan. Het hoeft namelijk nog geen half uur te duren voordat jij aan de slag kunt met digitale valuta. Allereerst kies je een platform dat bij jou past en maakt een account aan. Dit is heel gemakkelijk en duurt maximaal een aantal minuten. Je hebt hiervoor een geldig e-mailadres nodig en soms ook een naam en enkele andere persoonlijke gegevens. Na het aanmelden op een platform kun je gemakkelijk geld inleggen, dit betekent dat je conventionele valuta gebruikt om op het account te zetten. Met deze conventionele valuta kun je uiteindelijk digitale valuta zoals de Ripple aanschaffen. Je betaalt wat de waarde van de digitale munt op dat moment is en het handelen kan beginnen. Vanaf dat moment ben je bezitter van Ripple coins en kun je er alles mee doen wat je wilt. De waarde aan Ripple kun je laten staan en op een juist moment verkopen maar je kunt ook investeren, handelen en overboeken. Denk er bij het overboeken wel aan de dit transactiekosten met zich meebrengt, je kunt daarom beter één keer een grote hoeveelheid overboeken dan meerdere keren kleine hoeveelheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *