Broker kiezen

In onzekere tijden zoals deze, waarin we ons er keer op keer over verbazen dat de rente op spaartegoeden nog lager kan, is het niet gek dat mensen op zoek gaan naar andere manieren om hun geld te beleggen. Uiteindelijk willen we toch allemaal beloond worden. Ook door de bank ons spaargeld toe te vertrouwen.
Beginnen met beleggen is voor veel mensen een hot item. Zij willen graag weten hoe ze het beste kunnen beginnen met investeren, welke beleggingsinstrumenten er zijn, hoe het zit met hoog en laag rendement en of het zinvol is om wellicht een cursus of training te volgen.

Een ander belangrijk vraagstuk is: welke broker ga ik kiezen? Het is vandaag de dag helemaal niet meer zo dat je fysiek langs moet bij de beurs om je geld te beleggen. Het kan allemaal online. Er zijn veel online brokers die hun diensten aanbieden, maar waarop selecteer je nu de beste broker?

Wat is een broker?
De broker is een tussenpersoon. Deze staat tussen jou en de belegging die je doet in. Wanneer jij besluit aandelen te kopen van Microsoft, Albert Heijn, Ferrari of Facebook, doe je dat via een broker. Online brokers hebben daar hele mooie programma’s voor. Die helpen je om snel te kunnen beleggen en ook snel je geld weer terug te kunnen halen.

Online brokers bieden tal van voordelen. Zo heb je een broker altijd bij de hand, hoef je nergens meer naar toe en kun je de controle over je aandelen en investeringen makkelijk behouden. Je overziet simpelweg alles.

Prijs en kwaliteit
Brokers kosten geld. Meestal betaal je ze een deel van wat je verdient (een klein percentage) en ben je dus alleen geld kwijt als je een goede belegging hebt gedaan. Maar het kan ook zijn dat je een maandelijkse bijdrage moet betalen. Deze prijs staat altijd vermeld in de voorwaarden waarmee je akkoord moet gaan. Een goede afweging kun je dus maken tussen de prijs en de kwaliteit. Op internet kun je vele reviews vinden van brokers en dus snel bepalen welke de beste kwaliteit biedt. Als de prijs-kwaliteit verhouding in jouw beleving goed is en past in je portemonnee, is dat ene reden om met de broker in zee te gaan.

Ervaringen van anderen
Een andere belangrijke graadmeter bij het beoordelen van brokers is door de ervaringen van anderen te lezen. Je kunt op internet heel snel en gemakkelijk een mening geven en het zal dan ook niet moeilijk zijn om ervaringen te vinden over een bepaalde broker. Het spreekt voor zich dat je kiest voor de broker waar de beste ervaringen mee zijn.

Meerdere brokers uitproberen
Tot slot kun je meerdere brokers tegelijkertijd uitproberen. Je hoeft daar niet voor te betalen, maar kunt wel gaan beleggen met demo-geld. Je volgt dan als het ware investeringen met nepgeld en kunt dan ervaren hoe een broker werkt. Je ontdekt de online omgeving en het gebruiksgemak. Allemaal factoren waarop je uiteindelijk je conclusie kunt baseren. Uiteraard kun je ook bij meerdere brokers aansluiten. Op die manier spreid je je gegevens, je geld en kun je nog gerichter aan het traden gaan.

Conclusie
Wil jij op korte termijn beginnen met beleggen? Er zijn vele redenen voor te geven, maar beleggen anno nu is een zeer wijs besluit. Wel is het handig je in wat basiskennis te verdiepen en wellicht een cursus te gaan volgen. Verdiep je in de tussentijd ook in het ruime aanbod van online brokers. Dit zijn partijen die jou helpen je geld te beleggen en te beheren. Je kunt de meeste brokers gratis uitproberen en vergelijken op prijs, kwaliteit en gebruikerservaring. Zorg dat je goed voorbereid begint met beleggen en haal meer rendement uit aandelen dan je op dit moment op je spaarsaldo krijgt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *